Maart 2020 Talentontwikkeling

Talentontwikkeling!?

Overal om je heen hoor je het vallen; talentontwikkeling….wat is het en wat levert het eigenlijk op?

Persoonlijke ontwikkeling kan je vanuit een aantal perspectieven bekijken: vanuit wat niet goed gaat en beter kan óf wat wél goed gaat en hoe kan je dat versterken.  Bij talent ontwikkeling gaat het om: wat kan iemand goed en wat kan je er mee doen om dat te versterken? Het gaat verder dan dat; heb je plezier in wat je goed doet, en krijg je er energie van? Als dit het geval is dan werk je waarschijnlijk vanuit jouw talent.

Waar herken je talent aan?

Er zijn allerlei vragenlijsten op internet te vinden die je kan invullen om te achterhalen wat je talent is. Een korte samenvatting: Je werkt vanuit jouw talent als de tijd voorbij vliegt, je vertrouwen hebt in wat je doet en waarin jij merkt dat je dat nét even wat anders aanpakt dan anderen om je heen, het kost jou namelijk veel minder moeite dan anderen. Veel mensen realiseren zich niet dat iedereen één of meerdere talenten heeft. Dit komt omdat het voor jou de meest normale zaak van de wereld is.

In persoonlijke ontwikkeling wordt er vaak gekeken naar alles wat je nog kan leren of waar je in kan verbeteren. Talent ontwikkeling gaat uit van hetgeen je goed kan en je werk daarop instellen, zodat je het meeste vanuit jouw talent kan doen. De dingen waar jij minder goed in bent, gaan dan weer naar een andere collega die daar goed in is. Dat is talent ontwikkelen en benutten! Zo creëer je een sterk team en een gelukkige mensen!

Talent bij Dag1

Talent zien begint tijdens een sollicitatiegesprek, kijk jij naar het c.v. of naar het talent wat iemand meeneemt? Bij Dag1 kijken wij naar de talenten die je meebrengt en óf dat talent tot uiting komt bij Dag1. Tijdens onze sollicitaties kijken wij vooral naar jou als persoon en niet naar je c.v. Talent leer je niet aan, maar je leert wel makkelijker vanuit talent. Doordat wij een goed opleidingsprogramma hebben, ontwikkelen mensen de vaardigheden heel snel.

En verder….

Aan het begin van het jaar hebben wij een talent gesprek waarin je samen met je teamleider op zoek gaat naar je talenten. Daarna is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je talent verder te versterken. Door er meer vanuit te gaan werken en andere werkzaamheden erbij te gaan doen, zal het talent steeds sterker worden. Andersom werkt het net zo, als je er niks meer mee doet, dan zal het niet sterker worden.

Elk kwartaal gaan wij met het hele bedrijf op zoek naar onze “verborgen” talenten! We doen een activiteit waar we allemaal iets nieuws ervaren om te kijken of daar verborgen talenten liggen, van zingen tot aan padel tennis. Bij kandidaten gaan wij tijdens onze kennismakingsgesprekken op zoek naar talenten. Dit levert hele leuke en verrassende gesprekken op. De talenten koppelen wij weer met onze opdrachten, want dé vraag: ‘welk talent vult het team aan?’, stellen wij ook bij onze klanten.

Wil je meer weten over talent ontwikkeling? Dat kan! Bel ons op 030- 700 9765.

Als coach & trainer ben ik verantwoordelijk voor persoonlijke ontwikkeling binnen Dag1.

Ik ben