Home
Kenniscentrum
Een kickstart van jo...

20 februari 2024|Verhalen | Sales

Een kickstart van jouw carrière: het verhaal van Orhan.

Van een start als horecamedewerker tot een gloednieuwe rol als accountmanager. Het betreft de reis van Orhan, accountmanager bij Dag1. Hoe zijn reis naar zijn nieuwe baan bij Dag1 is verlopen? Daar vertelt hij je graag meer over!

Orhan - Dag1

De eerste stappen in mijn carrière

“Achttien jaar geleden zette ik mijn eerste stappen in de horecawereld. Eerst een aantal jaar bij een tof bedrijf in Amsterdam en hierna tien jaar als supervisor midden in de bossen van Zeist. Een geweldige periode die diende als fundament voor mijn verdere carrière. 

Ik belandde in een leuk en gezellig team waar ik het meteen naar mijn zin had. Ik leerde de kneepjes van het vak op het gebied van commercie en service. Wat het werk voor mij echt leuk maakte, was het directe contact met mensen. Ik streefde er altijd naar om meer te doen dan alleen de basis en echt te begrijpen wat mensen wilden.

Later in mijn carrière kreeg ik de kans om mijn leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. Ik focuste me op coachen, begeleiden en het trainen van collega's. Het was een periode waarin ik veel leerde over het belang van menselijk contact en het opbouwen van waardevolle relaties. 

Een nieuwe richting: de woningmakelaardij

Mijn interesse in de makelaardij werd gewekt door mijn schoonmoeder, die zelf makelaar was. Ik besloot een kijkje te nemen in haar wereld en al snel werd ik gegrepen door het vak.

In 2020 waagde ik de sprong naar de woningmakelaardij, waar ik ook mijn diploma assistent makelaar behaalde. Een gewaagde zet, die mijn carrière een nieuw impuls gaf. Tijdens dit avontuur ontdekte ik mijn passie: connecties maken en relaties opbouwen in een commerciële omgeving.

Een onverwachte wending

Helaas nam de woningmarkt in 2022 een onverwachte wending. Door de veranderingen in de economie, belandde ik in de rol van binnendienstmedewerker en werd mijn werk al snel minder plezierig. Ik begon te merken dat ik steeds minder energie uit mijn werk haalde, ik miste het contact met mensen en de diversiteit. Ik dacht na over de toekomst en ben mij opnieuw gaan oriënteren in de arbeidsmarkt, met de vraag: ‘wat vind ik nou echt leuk?’ Daarmee kwam ik uit op het menselijk contact in een commerciële en dienstverlenende omgeving. 

Mijn Dag1

In 2023 kwam ik via LinkedIn in contact met Amel, recruiter bij Dag1. Ze benaderde mij voor een vacature bij één van hun opdrachtgevers. Ik gaf aan dat ik op zoek was naar iets anders. Ik wilde coachen, begeleiden en in een groter team werken. Amel vroeg of ik interesse had om haar collega te worden in de rol van recruiter. Ik had ook andere sollicitaties lopen en wist nog niet zeker of dit de plek was voor mij. Na veel gesprekken leerde ik Dag1 langzamerhand steeds beter kennen en werd ik meer enthousiast. Zo begon in mei 2023 mijn nieuwe avontuur: recruiter bij Dag1.

Al snel merkte ik dat het recruitment vak mij minder lag dan verwacht. Ik besprak dit met mijn collega Helga, vestigingsmanager bij Dag1, en al snel besloten we dat de rol van accountmanager beter bij mij past. Dit blijkt de perfecte plek te zijn voor mij en voelt aan als een natuurlijke stap in mijn carrière! In mijn rol houd ik mij bezig met nieuwe sales, behoud ik contact met klanten en zoek ik de verbinding op met onze verschillende labels. 

Het werken bij Dag1 bevalt mij ontzettend goed. Het persoonlijk contact binnen het team en met klanten maakt het werk niet alleen leuk, maar ook waardevol. Binnen ROK Groep, ons moederbedrijf, is er veel diversiteit en heb ik de mogelijkheden om te groeien en leren van mijn collega’s. 

Toekomstplannen

Voor de toekomst heb ik één duidelijk doel voor ogen: blijven groeien in mijn vak en genieten van wat ik doe. Meer leuke connecties maken, nieuwe uitdagingen aangaan en samen met mijn team successen vieren. Kortom, deze journey voelt als de juiste weg voor mij!”

Net als Orhan toe aan een nieuwe carrière? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Artikel delen: