Home
Kenniscentrum
Hoe zet je de volgen...

21 maart 2024|Blogs

Hoe zet je de volgende stap in je carrière?

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dat snappen wij goed! Want hoe weet je nou zeker dat je toe bent aan de volgende stap in je carrière en wat zijn de vervolgstappen? Wij helpen je graag op weg met een aantal tips! Zo weet jij zeker dat het tijd is voor verandering en hoe je dit kunt aanpakken. 

Hoe zet je de volgende stap in je carriere

Signalen dat je klaar bent voor de volgende stap

Ben je op dit moment niet tevreden over je huidige functie of zit je niet lekker op je plek bij je huidige baan? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Toch is een nieuwe stap maken een lastig moment, want je weet nooit of je de stap in de juiste richting zet. Herken jij jezelf in de volgende signalen? Dan is het toch écht tijd om die eerste stap te zetten:

 1. Je gaat met tegenzin naar je werk of komt niet met een goed gevoel thuis na je werk
 2. Je voelt je niet gewaardeerd voor het werk dat je oplevert
 3. Je huidige werkzaamheden geven je geen voldoening 
 4. Je voert je werkzaamheden met te veel gemak uit en voelt geen uitdaging meer
 5. Er heerst geen goede werksfeer waar jij je prettig in voelt
 6. Je hebt geen mogelijkheden nu of in de toekomst om jezelf te ontwikkelen
 7. Je hebt te veel werkzaamheden waardoor je veel werkstress ervaart

Herken je jezelf in één van deze punten? Ga dan eerst het gesprek aan met je leidinggevende. Wellicht kan er nog verandering in komen. Ook is het goed om jezelf de tijd te gunnen zodat je zeker weet dat het niet alleen een tijdelijk ontevreden gevoel is. 

Tips volgende stap in je carrière

Weet je zeker dat het tijd is voor verandering? Dan is dit het moment om na te denken wat jouw nieuwe richting wordt. Om de juiste stap te zetten, is het belangrijk dat je eerst de volgende punten eens bij langs loopt. Dit zijn onze tips voor de volgende stap in je carrière:

 • Denk na waarom je graag een andere baan wil. Zo weet je precies waar je naar moet kijken bij het kiezen van een nieuwe baan.
 • Zorg voor een strak plan. Weet wat mogelijke volgende stappen zijn en welke stap jouw eerste wordt. Wees je ook bewust van de mogelijke gevolgen zodat je je hierop kunt voorbereiden.
 • Zet jouw goede en slechte eigenschappen op een rijtje. Waar ben jij juist goed in en waar zou je nog aan kunnen werken? Kijk waar jouw beste vaardigheden goed mee gepaard gaan zodat je zeker weet dat de wisseling bij je past.
 • Bedenk waar je jezelf ziet over vijf jaar. Heb je een bepaalde functie voor ogen en hoe kun jij je nog ontwikkelen om je doel te bereiken?
 • Vraag eens aan anderen hoe zij jou zien. Wat vinden jouw naasten dat goed bij jou past en waar je kwaliteiten liggen? Wellicht komt iets vaak voor of noemen ze iets wat jouw eigen gevoel bevestigd.
 • Bouw aan je netwerk. Wanneer je iemand al kent, is het makkelijker om ergens binnen te komen. Bezoek bijvoorbeeld eens netwerkborrels of maak nieuwe connecties op LinkedIn. 
 • Deel jouw zoektocht op social media. Dit kan door bijvoorbeeld een oproep te plaatsen op LinkedIn, met hierin jouw vraag naar een nieuwe baan. Wellicht ziet net de juiste persoon jouw bericht en scoor je een sollicitatiegesprek!

Tijd voor jouw Dag1

Zo, je bent helemaal klaar voor je eerste stap. Tijd om jouw plan in actie te brengen en jouw ideale nieuwe baan te vinden. Vind je het lastig om de juiste, passende baan te vinden tussen alle vacatures die online staan? Wij helpen je graag verder! Bij Dag1 maken wij namelijk de juiste match tussen jou als de professional, de werkgever en de vacature. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Is het jou gelukt met het scoren van een nieuwe uitdaging en kun je binnenkort beginnen? Wij geven je graag een aantal tips over hoe jij je kan voorbereiden op de eerste werkdag bij je nieuwe baan. Je leest het artikel hier!

Artikel delen:

Lees ook

Alle items