September 2021 Dag1 is Great Place To Work Certified!

Als onderdeel van onze strategische plannen is de medewerkerstevredenheid een belangrijke pijler. Al bijna 10 jaar werken wij vanuit de gedachte dat iedereen moet kunnen werken met plezier. Natuurlijk vinden wij dat voor onszelf ook erg belangrijk. Dat is de reden waarom o.a. werkgeluk altijd hoog op onze agenda staat. Maar hoe groot is dat werkplezier eigenlijk? Wat kunnen wij als organisatie doen om dat nóg beter te organiseren? Welke onderwerpen op onze HR agenda zijn nodig om met elkaar te bespreken? Wij schakelden Great Place to Work Nederland in om ons deze inzichten te kunnen geven.

Great Place to Work onderzoekt de algehele medewerkerstevredenheid binnen organisaties. Op basis van de resultaten van het medewerkersonderzoek wordt gekeken of er is voldaan aan de criteria voor goed werkgeverschap. Alleen organisaties die de vereiste score behalen mogen direct de titel Great Place to Work Certified dragen.  

In september hebben wij met de hele organisatie deelgenomen aan het onderzoek van Great Place to Work. Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst waarbij de perceptie van alle medewerkers gemeten werd op thema’s als vertrouwen, arbeidsvoorwaarden, managementstijl, trots en plezier behaalden wij maar liefst een gemiddeld rapportcijfer van een 8,7. De resultaten van het onderzoek geven goed zicht op de dingen die goed gaan, maar schijnen ook licht op dingen die verbetert kunnen worden. Met beide zullen wij aan de slag gaan om werkplezier en goed werkgeverschap bij Dag1 te kunnen blijven waarborgen.

De maximale score haalden wij op thema’s als trots, eerlijkheid en respect. Op het thema communicatie zien wij ruimte voor verbetering. Dat ligt met name in de mate van betrokkenheid en ruimte tot meedenken bij organisatiebrede wijzigingen. Deze uitkomst verbaasde niet. Het afgelopen jaar hebben wij een wat strakkere koers gevaren, om op die manier goed grip te kunnen houden op de organisatie in onzekere tijden. Met ons jaarthema Ownership vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid draagt voor succes, daarbij de autonomie in eigen functie opzoekt en veel initiatief toont. Dat is in zekere zin het afgelopen jaar, door omstandigheden, minder gefaciliteerd. Het tij is gekeerd en wij kunnen deze ownership weer in handen van de medewerkers gaan leggen.

Dag1 is werken met plezier en elke dag een feest. Met dit fantastische nieuws was er natuurlijk genoeg reden voor ballonnen, confetti en champagne. Wij zijn trots op zo’n fantastisch team!

Bekijk hier onze werkgeverspagina op de website van Great Place to Work.

Iedere organisatie die voldoet aan de gestelde criteria van het medewerkersonderzoek en de analyse van de organisatiecultuur mag voor een jaar de titel Great Place to Work Certified dragen. Meer informatie over Great Place to Work lees je hier.
Ik ben